BELANGRIJK

Indien u met een nieuwe pup of oudere hond wil komen trainen, gelieve contact te nemen met het secretariaat via secretariaat@schalkse.be

Een infoboekje met uitleg, regels en andere info zijn te verkrijgen (tijdens de lesuren) in onze kantine. Vraag ernaar aan één van onze instructeurs, hoofdinstructeur of bestuursleden.


Wanneer mag ik komen?
Als u besluit een hond aan te schaffen is het raadzaam om eerst voldoende inlichtingen in te winnen over de eigenschappen van de verschillende rassen.
Ook de kostprijs en de ouderdom (pup of asiel/adoptiehond) spelen een rol bij de keuze van uw toekomstige hond.
U komt dus best eens langs voor u een hondje koopt.


Wanneer mag de hond komen?
Onze Puppyklas start op voorop vastgelegde datums, best mailt u hiervoor naar het secretariaat => secretariaat@schalkse.be
U mag altijd eens op voorhand langskomen met de hond om met de instructeurs te praten, het lesgebeuren te bekijken of iets te drinken.
Van zodra je jouw hond een tweetal weken hebt en hij reageert op zijn naam, mag u ermee naar de les komen.
Uiteraard dient u bezig te zijn met de nodige inentingen, het kan zijn dat je pup nog een laatste prik moet hebben doch je mag reeds deelnemen.
In de puppyklas word er vooral gewerkt op socialisatie van de hond en worden de basisoefeningen voor de geleider bijgebracht.
De mogelijke problemen die men kan tegenkomen bij het aanschaffen van een hond worden hier ook geëvalueerd en er worden oplossingen aangereikt.
Het is aan de baasjes om hier thuis mee aan de slag te gaan.
In de hogere klassen worden de oefeningen nog verbeterd en gaat de moeilijkheidsgraad geleidelijk omhoog.
Oudere honden die wensen te starten op onze school krijgen eerst een individuele evaluatie door de hoofdinstructeur alvorens ze in een klas worden geplaatst.Wat kost dat?

Het lidgeld bedraagt € 70 voor een volledig lesjaar voor 1 geleider met 1 of meerdere honden, Kkush licentie inbegrepen.
Een gezinskaart (meerdere geleiders met meerdere honden uit hetzelfde gezin) kost € 80 voor een volledig lesjaar, Kkush licentie inbegrepen.
Bij nieuwe leden zal het lidgeld berekend worden vanaf de maand van toetreding. De maanden die u niet eerder dat jaar meegekregen heeft, worden dus in mindering gebracht.

Bij inschrijving ontvangt u een clicker en een infoboekje.
Het lidgeld omvat het gebruik van de terreinen en toestellen (enkel tijdens de lesuren) en een ongevallenverzekering (enkel tijdens de lesuren).


Wat heb ik nodig?
Breng samen met je hond nog enkele nuttige attributen mee zoals: een goede halsband (liefst een vaste halsband) en leiband (liefst geen flexi),
snoepjes om de hond te belonen, speelgoedje om te leren apporteren en poepzakjes.
Het gebruik van teletac en prikkettingen is verboden!
Gentleleaders zijn toegelaten na overleg met je instructeur.

Interne vertrouwenspersoon

Interne vertrouwens persoon: Monique Cuypers

Indien er problemen zijn of zaken waar je mee zit en dit niet durft te bespreken met je instructeur of het bestuur, dan kan je Monique Cuypers aanspreken tijdens of na de lesuren op de hondenschool.
Zij zal in eerste instantie luisteren en trachten om jouw probleem te inventariseren en zal een brug slaan tussen leden en bestuur. 

Lidgelden 2024 !!!

 

Het vernoemde bedrag is voor een volledig lesjaar (januari tot en met december).

Maandelijks zal het bedrag van €5.00 worden verminderd, met een bodembedrag van €30.00
Kkush licentie is inbegrepen in het lidgeld.

Nieuwe leden:
      Individueel: € 70
      1 geleider met 1 of meerdere honden
      Gezinskaart: € 80

      meerdere geleiders met MEERDERE honden uit hetzelfde gezin


Gespreide betaling en terugbetaling lidgeld


Onze vereniging biedt de mogelijkheid voor mensen met een klein budget om het lidgeld gespreid te betalen in schijven van 10€ per maand.

Ook kunnen wij jou in contact brengen met het sociaal huis van je plaatselijk ocmw. Vaak worden lidgelden van verenigingen gedeeltelijk terug betaald. 


Wisten jullie trouwens dat mutualiteiten 15€ per jaar terug storten voor aansluitingen bij sportverenigingen.


Je dient hiervoor het gedownload formulier door iemand van het bestuur te laten invullen en dan vervolgens terug binnen brengen bij de mutualiteit.


Formulieren van enkele mutualiteiten staan bij onze downloads